HomeKerkpleinDiaconie

Diaconie

De taak van de diakenen is van oorsprong de bediening der armen. In onze tijd heeft deze taak, mede door de sociale voorzieningen, een breder accend gekregen. Naast de financiële nood krijgen wij steeds meer te maken met maatschappelijke nood.

Haar zorg strekt zich thans uit over o.a. bijstand in het gezin, zorg voor zieken, bejaarden, hulpbehoevenden, chronische zieken en gehandicapten. Kortom, alles wat met dienen en barmhartigheid bewijzen te maken heeft. Daarom wordt ook steun verleend aan talloze projecten in en buiten de gemeente, in en buiten Nederland.
Meer informatie:

Beleidsplan Diaconie 2014-2019

 Afgelopen maanden is het beleidsplan 2014-2019 opgesteld door de diaconie. We hebben een korte samenvatting van dit beleidsplan gemaakt welke u hier kunt nalezen. Ook zullen er een aantal exemplaren van deze samenvatting op de lectuurrekken liggen in beide kerken. Degene die het hele beleidsplan wil nalezen kunnen hem hier downloaden:

Kernpunten van het beleidsplan

Beleidplan

 

 

Kerkradio

Wat nog niet iedereen weet is dat we via deze website ook uitzendingen van kerkdiensten verzorgen. Op het moment dat er een kerkdienst is kan er vanuit thuis de dienst worden meegemaakt. Dit zowel met daarvoor een speciaal (bij de diakonie aan te vragen) kastje, maar ook via deze website!

Uitzending
Op het moment dat er uitzending is, is dat te zien aan de rechterkant van de website in het oranje gedeelte. Achter de betreffende kerk staat dan het woord: Uitzending.
Door op dat woord te klikken wordt er een verbinding gemaakt en kan de kerkdienst beluisterd worden. Hiervoor is dan wel een apart softwareprogramma nodig, wat hier gedownload kan worden. Installatie is redelijk eenvoudig.....

Mocht de website al zijn geopend voordat de dienst is begonnen, sluit de pagina dan rond het begin van de kerkdienst even af en start deze opnieuw. De tekst "Uitzending" zal anders niet verschijnen.

Later beluisteren
Naast het beluisteren van live-uitzendingen is het ook mogelijk de kerkdienst op een later moment te beluisteren. Klik hiervoor aan de rechterkant van de site in het oranje gedeelte op het witte luidspreker-symbool. (of klik hier.....)

 

Lees meer: Kerkradio

CD-opname

Elke zondag wordt in beide kerken de kerkdienst digitaal opgenomen.
Van deze opname wordt een CD gemaakt die voor een aantal toepassingen gebruikt wordt:

Lees meer: CD-opname

Werkgroep Op weg met de ander

De doelstelling van deze werkgroep was (en is nog steeds) te zorgen, dat onze gehandicapte gemeenteleden een volwaardige plaats in kunnen nemen in onze kerkelijke gemeente ondanks hun beperkingen. Dit zijn zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapten.

Lees meer: Werkgroep Op weg met de ander

Tekst van de week

Gerelateerde pagina's

Kerkdiensten

Agenda

dinsdag, 12 mei 2015
Contactmiddag voor ouderen

Dagreisje

donderdag, 21 mei 2015
Toerusting Christen zijn en duurzaamheid

Door Marc de Vries

dinsdag, 2 juni 2015
Contactmiddag voor ouderen

Terugblik op de dagreis

dinsdag, 23 juni 2015
Contactmiddag voor ouderen

Thema over de schrijver W.G. vd Hulst

Naar Agenda

Zoeken

Logo-Protestantse-Kerk-kleur

Free business joomla templates